Baka en alla hjärtans dag-tårta

Jag har planer på att baka en alla hjärtans dag tårta. Denna dag är ju inte långt borta. Funderar om  jag ska göra den i klippet eller om jag ska göra en annan. Detta recept låter ju gott annars: 

Chokladbotten
3 st ägg
1 dl strösocker
3 msk potatisstärkelse
4 msk vetemjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
Mörk chokladmousse
1+2½ dl vispgrädde
1/3 dl socker
100 g hackad mörk choklad
1 msk osaltat smör
Till montering
hyvlad mörk choklad
sötad vispad grädde

Chokladbotten

1. Sätt ugnen på 175°. Värm ägg och socker tills sockret smält och vispa sedan blandningen till den uppnått dubbel volym.

2. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned dem försiktigt i äggskummet. Häll i en form (18 cm i diameter) och grädda i ca 25 minuter.

3. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.

Mörk chokladmousse

1. Koka upp 1 dl grädde med sockret och smöret.

2. Ta kastrullen från värmen. Rör ned chokladen i den varma gräddblandningen och låt den smälta. Rör till en jämn smet. Du har nu gjort en ganache! Vispa 2,5 dl grädde.

3. Vänd försiktigt ned ganachen i den vispade grädden.

Montering

1. Lägg en av chokladbottnarna på en tallrik. Spritsa ut en tredjedel av moussen.

2. Varva med resterande bottnar och mer chokladmousse och avsluta med en botten.

3. Stryk upp kanterna med lite chokladmousse och dekorera tårtan med hyvlad choklad och spritsad sötad grädde.

Jag får se vilken av dem jag väljer att göra. Kanske jag får ett ryck och bakar båda två!

10 feb 2019